Om oss

Alvar&Maija er fundert på kjærlighet til nordisk,
og særlig finsk, håndverk og design.

Aalto

Vår historie går tilbake til tidlig på 70-tallet, da Randi Voll åpnet Trondheims første Marimekko-butikk. I mange år har butikken hatt navnet Unikko, etter det legendariske blomstermønsteret av Maija Isola. Nå er butikken utvidet og det nye navnet rommer også vår interiøravdeling.

Vi har fokus på tidløse og varige produkter, ikke kortvarige moter og trender. Med en genuin interesse for design, mønstre, materialvalg og produksjonsprosesser, mener vi at vi har en god forutsetning for å møte deg som kunde og gi deg det du forventer.

Vi er her for å gi deg råd og inspirasjon, og for å formidle opplevelsen av unik skandinavisk og finsk design. Vi har med oss velrenommerte aktører som Artek, Muuto, Woodnotes og Marimekko, samt flere motedesignere, men vil til enhver tid også by på overraskelser som du bare finner hos oss.

Les mer om merkene vi fører under Klær og Interiør.

Velkommen innom til en hyggelig handel!

Hvem er Alvar og Maija?

Navnet vårt er blitt til gjennom en prosess der vi stadig har kommet tilbake til de to markante finske formgiverne Alvar Aalto og Maija Isola. Livsverket til disse to representerer både to-dimensjonal og tre-dimensjonal form; på tekstil i metervare, klær eller interiørartikler - og i møbler eller arkitektur. De kler hverandre. Alvar og Maija er uten tvil store forbilder for senere generasjoner av formgivere og arkitekter, og også selvfølgelig for oss.

Alvar Aalto 1930S Photo Heinonen

Alvar Aalto (1898-1976)

Gjennom Alvar Aaltos innovative former og linjer, har navnet hans blitt viktig i designhistorien.

Les mer om Alvar Aalto (1898-1976)
Maija

Maija Isola (1927-2001)

Totalt tegnet, malte og designet Maija Isola om lag 533 mønster for Marimekko. Kanskje mest kjent er hun for blomstermønsteret ”Unikko”, som er det finske ordet for valmue.

Les mer om Maija Isola (1927-2001)