Fram Oslo lanserer nytt bunadspledd

Torsdag 9. mai kl 18:00-20:00 inviterer vi til lansering av et nytt bunadspledd, Trønderpleddet, hos oss i Olav Tryggvasons gate 4. Deltakerne denne kvelden er med i trekningen av et pledd!

Prosjekt Alvar Maija Fbevent 290419

Prosjekt Alvar&Maija skal presentere ulike aktører og virksomheter innen håndverk, produkt- og industridesign, mote og tekstil. 9. mai kommer Fram Oslo til oss for å lansere og presentere det nye bunadspleddet - Trønderpleddet, designet av Andreas Engesvik.

Annette Hoff vil da fortelle om Fram Oslo, om hvordan de jobber med norske designere og norske produsenter. Fredrik Wærnes som arbeider ved designhuset Andreas Engesvik, vil fortelle om arbeidet med utvikling av pleddene.

Bunadspleddene

Bunadspleddene er designet av Andreas Engesvik. Engesvik jobber med flere områder innen design, fra møbler, tekstiler og interiørprodukter til industridesign for norske og internasjonale selskaper.Engesvik er en av Norges mest anerkjente designere og har hatt en viktig rolle i synliggjøring av skandinavisk design på det internasjonale markedet.

Pleddene er produsert hos Grinakervev, et veveri med lang erfaring og fokus på kvalitet. Fram Oslo er stolte over å samarbeide med den norske produksjonsbedriften, som holder til i naturskjønne omgivelser på gården Nordre Grinaker på Hadeland.

Fram Naventrekk

Fram Oslo ble etablert i 2016 og er et norsk møbel- og interiørmerke inspirert av den norske designarven. I samarbeid med dyktige designere fra Norge ønsker selskapet å hylle den norske naturen og en funksjonell livsstil gjennom rene, lokale materialer og produksjon i Norge. Fram Oslo jobber for en bærekraftig fremtid og 10 % av alt overskudd går til UNICEF sitt arbeid for verdens barn. De jobber med flere nye produkter designet av norske designere, og er etablert av søstrene Annette og Sunniva Hoff, og Christoffer Kverneland.

Om Prosjekt Alvar&Maija

I en tid med stadig mer fokus på miljø og bærekraft, ønsker vi å være med å bidra til økt produksjon lokalt og nasjonalt, og har derfor etablert et eget prosjekt for dette. Vi har også lagt til rette for arealer i butikken vår som egner seg til seminarer og visningsrom.

Prosjekt Alvar&Maija skal presentere ulike aktører og virksomheter innen håndverk, produkt- og industridesign, mote og tekstil. Vi vil lage en arena for kompetanseheving og nettverksbygging, hvor utveksling og samarbeid på tvers av faggrupper står sentralt. Nærings- og forretningsutvikling vil være en viktig og naturlig del av dette.

Prosjekt Alvar&Maija skal bidra til bransjeutvikling på regionalt nivå, men også legge til rette for de regionale bransjenes kontakt og utveksling med nasjonale, nordiske, og internasjonale aktører. Ulike faggrupper vil kunne presentere sine prosjekter, produkter eller forretningsideer for andre aktører, kunder og publikum. Alvar&Maija vil være veileder og samarbeidspartner i utvikling av produkter, som også kan stilles ut og selges i vår butikk.

Prosjekt Alvar&Maija er støttet av Norsk Kulturråd.

Alexander Girard og hans Wooden Dolls
Forrige
Et designikon blir til
Et designikon blir til
Neste