Et designikon blir til

Get the best for the most for the least, devisen til Charles & Ray Eames. Designerduoen bak Eamesstolen.

18D7Fcf1 D0F2 4D2D 83Fe 8Ff29A14A6B1

Du har sikkert sett den før, Eamesstolen. Men visste du at den kom til allerede i 1948?

Da Charles i 1948 deltok i en designkonkurranse utlyst av MoMA ble resultatet det vi kjenner som Eamesstolen. Et møbel som var egnet til masseproduksjon men med en lekenhet og et særpreg som ville overleve mange tiår av konkurranse fra annen design. Første utgaven ble produsert i glassfiber, et for datiden moderne men praktisk og robust materiale som var lett å rengjøre. Resultatet ble ikke skuffende, stolen ble godt synlig i skoler, kafeer, kontorer og lignende miljøer. På trass av dette beholdt den sin status som attraktivt designobjekt. Sjelden kost. Frem til slutten av 90-tallet ble de produsert i glassfiber. Men konkurransen fra ny produksjonsteknikk og nye materialer gjorde det nødvendig å finne nye løsninger for å fylle rollen som et møbel velegnet til hvermannsen men som også stiller godt når det kommer til miljøkrav. Polypropylen ble tingen.

Materialet holder høy kvalitet, er av solid karakter og er forholdsvis lett å resirkulere. Idag lages de i mange flotte farger og varianter. Du kan med fordel leke med en fargepalett som er koordinert gjennom hele Vitra sitt sortiment. Som en hyllest til originalen er de nå også kommet tilbake i en moderne, helt ny glassfibervariant!

Vi har sikret oss noen av de nye stolene og gleder oss til å vise deg! Og du, i Januar gir vi 10% rabatt på alle bestillinger fra Vitra, Artek og Woodnotes.

B94Ec53A Cd7D 4Cfb A3Fc 9D8584B229Ed

2018 Edition

Fram Oslo lanserer nytt bunadspledd
Forrige
Hva skal du tenke på når du velger belysning?
Hva skal du tenke på når du velger belysning?
Neste