Alexander Girard og hans Wooden Dolls

Som en stor og herlig familie står de der, tredukkene. Dyr og mennesker side ved side, representert i tilfeldige proporsjoner og med lekne, karismatiske utrykk. Dukkene er i stor grad inspirert av tradisjonell meksikansk folklore. Ikke så rart med tanke på at det var i Santa Fe, New Mexico, Girard tilbragte halvparten av sitt liv.

78867479 Bf65 410C 9509 Ba60844Afcb5

Alexander Girard var opptatt av hva farger og mønster i våre omgivelser gjør med oss. Han utdannet seg opprinnelig til arkitekt i London men levde og virket mesteparten av sitt liv i USA. Gjennom en livslang og meget produktiv karriere som designer fikk han designet en stor mengde tekstiler, møbler og gjenstander. Girard har også tatt fram totaldesignet og den visuelle identiteten for flere store bedrifter. Mest kjent er kanskje hans arbeid for Braniff Airlines der han laget tekstil til flysetene og designet alt fra bestikk til billetter - alt i karakteristisk stil med tydelig særpreg. Tror nesten det er umulig å ha flyskrekk i et slikt miljø!

Med Wooden Dolls ville han tilføre et element av humor og livsglede i interiøret. Studerer du dem nøye ser du at de alle har forskjellige ansiktsutrykk og modus. Og setter du dem sammen i en gruppe gir det en ekstra dimensjon. De er stadig vekk håndmalte akkurat som i begynnelsen da de kom i 1952. Derfor er ingen av de helt den andre lik.

Tredukkene har blitt samlerobjekt for flere generasjoner verden over. Det vil si, de er helt supre som gave til noen du er ekstra glad i!

Til hundeelskeren, fashionistaen eller de nybakte foreldrene - du finner alltid en figur som passer!

F46F6Eaa 7E3F 4A36 89F5 273D4196A4Bd

Detalj av en håndmalt dukke fra Vitra sin kolleksjon

Alvar&Maija har barneavdeling!
Forrige
Fram Oslo lanserer nytt bunadspledd
Fram Oslo lanserer nytt bunadspledd
Neste