Vuokko

Den legendariske motedesigneren Vuokko Nurmesniemi, som i mange år arbeidet hos Marimekko, er fortsatt virksom. Du finner hennes klesmerke til salgs i Helsinki og New York. Og hos oss.

Vuokko Nurmesniemi 1

Vuokko er et finsk designforetak som ble grunnlagt i 1964 av Vuokko Eskolin-Nurmesniemi, som fra 1953 hadde tegnet for blant andre Marimekko. Vuokko er mest kjent for trykte og vevede stoffer og moteklær.

Vuokko Hillevi Lilian Eskolin-Nurmesniemi ble født 12. februar 1930 i Helsinki, og er en finsk prisvinnende tekstildesigner. Hun er mest kjent for sitt arbeid for Marimekko, hvor hun tok trykt tekstildesign til nye høyder og revolusjonerte motebildet med sitt stripete mønster ”Piccolo”. Jokapoika-skjorten i dette mønsteret ble et av hennes signaturplagg. Sammen med Maija Isola var hun ansvarlig for brorparten av Marimekkos mønstre.

Hun avsluttet arbeidet hos Marimekko i 1960 og har siden den gang drevet sitt eget selskap nesten uten opphold.

Vuokko Nurmesniemi er en kunstner som alltid har hatt troen på seg selv. Hun har verdsatt viktige særpreg innen finsk design, og håpet på at Finlands nære forhold til naturen vil videreutvikles og videreføres til fremtidige generasjoner.

Vuokko1
Nygårdsanna
Forrige
Ritva Falla
Ritva Falla
Neste