Marimekko

Marimekko er et finsk designhus hyllet for sine originale mønstre og fargekombinasjoner. Det ble grunnlagt i 1951 av den visjonære Armi Ratia.

Armi Ratia

Marimekko er et finsk designhus hyllet for sine originale mønstre og fargekombinasjoner. Det ble grunnlagt i 1951 av den visjonære Armi Ratia. Hun var eksepsjonell når det kom til å løfte frem nye, unge designere, men hadde også egne sterke meninger om hva Marimekko som varemerke skulle være.

Tekstil- og mønsterdesignene danner grunnlaget for alle produktene Marimekko tilbyr. Alt fra metervare og putevar, til kopper og asjetter, for ikke å glemme veskene og skjerfene. Det aller mest kjente mønsteret er blomstermotivet ”Unikko” som Maija Isola tegnet i 1964.

Marimekko sies å være verdens første livsstilsmerke i verden, som kombinerte mote og hjem i originale uttrykk. Kolleksjonene ble til gjennom fokus på en symbiose av arkitektur, interiør og tekstiler – hva kler du deg i, hvilke rom befinner du deg i, hva skal du foreta deg der. En nysgjerrighet på mennesket, dets liv og aktiviteter.

Gjennom årene har Marimekko holdt fast ved sine grunnvisjoner. De har ønsket å styrke menneskers selvbilde gjennom særpreg, men også tidløse design. De sprer livsglede, og utfordrer motebildet, med sin modige og utstrakte bruk av mønstre og farger.

Kihlatasku 02

Kihlatasku

Lavendellillass21

Dus lavendel fra Marimekko SS21. Ilma genser med 3/4 erm og Hieta bomullssokker.

Fcc10Bbe E0B8 4338 992F Cfe3B2A47E67

Kimono i Onni print fra Sommerkolleksjonen 2019

Bitte Kai Rand
Forrige
Henrik Vibskov
Henrik Vibskov
Neste