Wibeke

Innehaver og daglig leder

Wibeke Medium

Wibeke Krohn er født og oppvokst i Molde, er gift med Øyvind og sammen har de datteren Vera. Wibeke, Øyvind og border-collien Tip bor på Kalvskinnet i Midtbyen.

Wibeke er utdannet møbelsnekker, og har studert både kunsthistorie og kuratorfag. På 80-tallet jobbet hun på Trondhjems Mekaniske Verksted, og senere hos NSB`s verksteder, hvor hun var den første kvinnelige verkstedarbeideren. Hun har også studert pedagogikk og arbeidet som lærer i videregående skole på møbelsnekkerlinjen.

Hennes virke som kunsthåndverker gjennom mange år resulterte i separatutstillinger, gruppeutstillinger, utsmykkingsoppdrag og stipender. Hun ble selv innkjøpt av museer, men har også arbeidet som utsmykkingskonsulent for Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og andre offentlige og private virksomheter.

Alvar&Maija er ikke bare en fulltidsjobb for Wibeke, det har blitt en livsstil. Hun har lenge videreutviklet konseptet til Unikko. Navnebyttet og utvidelsen i 2018 fokuserer videre på kortreist design og mote, og nå har hun også realisert en gammel drøm: å drive en møbelforretning. Wibeke er opptatt av produkter, møbler og klær av høy kvalitet som er bærekraftig produsert og har lang levetid. Hun syns det er viktig å fortelle historien bak produktene, og formidle kunnskap om håndverk og design. Hun ser frem til å kunne ta i bruk deler av arealet i 2. etasje til små seminarer og forelesninger i tiden som kommer.

Mathilde
Forrige
Anna
Anna
Neste