Nygårdsanna

Nygårdsanna tar bare i bruk naturmaterialer og håndverk av ypperste kvalitet.

Selveste Nygårds Anna

Anna Bengsston, fra Mora i Sverige, lærte seg å sy allerede da hun var fem år gammel. Da hun var ni år laget hun sine første plagg helt på egen hånd. Det var hennes mor, mormor og farmor som lærte henne å sy, og det opplevdes som fantastisk å vokse opp med disse dyktige kvinnene og Dalarnas sterke håndverkstradisjoner. Resten av oppveksten gikk med til å sy, sy om og tegne sine egne klær. Etter hvert studerte Bengtsson ved Tekstilhøgskolen i Borås og ved Beckmans i Stockholm. Eksamenskolleksjonen på sistnevnte ble den første under merket Nygårdsanna. Det var i 1994, og resten er historie.

Nygårdsanna tar bare i bruk naturmaterialer og håndverk av ypperste kvalitet. Med Bengtssons bakgrunn er det en selvfølge. De mest sentrale plaggene skaper hun selv på en av fabrikkene. Når hun har materialet mellom hendene kan hun arbeide på detaljnivå, som en håndverker.

Nygårdsannas klær er måteholdne og avdempede. De skal aldri overdøve den som kler seg i dem. For Nygårdsanna er ingen plagg ferdige før et menneske tar det på seg, før det blir noens. Klærne skal også passe ulike kropper. Fargeskalaen er hentet fra naturen. Der finnes det mellomfarger som er sterke uten å være klare, men som er mer dempede eller nesten visnede fargetoner. Plaggene er laget for å brukes, slites og patineres. Og repareres. Nygårdsanna bistår gjerne med materialer slik at fornøyde kunder kan lappe sammen favoritter de har kjøpt for flere år siden. Alle klærne fra Nygårdsannas ulike kolleksjoner gjennom tidene kan kombineres. Selv om de er helt ulike følger de en klar visjon. Dette gjelder også fargene.

Nygårdsanna tar i bruk naturmaterialene lin, ull og rami. Dessverre krever produksjonen av bomull som oftest for store naturressurser. Rami, eller kinagress, er faktisk et ugress, men det gir et stoff som ligner lin.

I Sverige finnes det ikke lenger fabrikker som kan sy eller strikke slik kolleksjonene fra Nygårdsanna krever, men de ønsker så kortreist produksjon som mulig og benytter i dag hovedsakelig fabrikker på den andre siden av Østersjøen, i de baltiske landene.

Nygårdsannaanorak

Vintage Sport - årets tema fra Nygårdsanna

005B0A92 Cd45 4Ae4 9B9A B8F24B67Bf50

Lager på lager, i ull og lin fra Nygårdsanna. Veske i italiensk naturgarvet skinn fra Eduards Accessories.

McVERDI
Forrige
Vuokko
Vuokko
Neste