Vitra

Grunnlagt i 1950 begynner familiebedriften Vitra bli en av den moderne møbeldesignens virkelige travere. Med Charles & Ray Eames, Verner Panton og Hella Jongerius i stallen kan det ikke bli annet enn lekent og fargerikt. Med varme og et ønske om at kun levere fra seg gjennomførte produkter kan du være sikker på at ditt interiørprosjekt med Vitra blir vellykket!

18D7Fcf1 D0F2 4D2D 83Fe 8Ff29A14A6B1

Designikoner

Vitra har hatt evnen til å knytte til seg designere som har tenkt utenfor boksen og utfordret samtiden og dess eksisterende produksjonsteknikker. Resultatet ser vi i for eksempel Eames Lounge Chair som har fast plass i samlingen til Museum of Modern Art. Eller i Verner Pantons S-stol som senere ble produsert i det mere varige materialet polypropylen og fikk navnet Panton Plastic Chair. Denne ble tegnet allerede på 50-tallet i en periode da de fleste andre danske møbeldesignere ikke beveget seg utenfor snekkerens verksted. Typisk for Vitra er også deres samarbeid med den amerikansk - japanske kunstneren Isamu Noguchi. Han har designet lampeserien Akari der den poetiske og organiske formen er meget signifikant. Papirskjermene blir fortsatt den dag idag brettet for hånd i Japan av dyktige håndverkere.

Noen av dagens designere for Vitra er for eksempel Brødrene Bouroullec, Antonio Citterio, Jasper Morrison. De jobber på tværs og med mange oppdragsgivere, noe som er med på at utvikle dem og aldri sette seg fast i gitte rammer. Alt fra Vitra og deres dotterbolag Artek er fargekoordinert av Hella Jongerius. Det vill si, du kan få gamle elskede klassikere at fungere fint sammen med helt ny design!

656C4Abc Fbc5 433E B69D 054C43D9380E
Wildlife Garden
Forrige
Ariake
Ariake
Neste