Johanna Gullichsen

Siden 1989 har merkevaren Johanna Gullichsen forpliktet seg til oppriktig design og fortolkninger av skandinaviske tekstiltradisjoner.

Johanna G 03

Den finske tekstildesigneren Johanna Gullichsen, ble født i Somero, sør i Finland. Hun studerte kunsthistorie, litteratur og språk før hun tok ordentlig tak i sin interesse for tekstiler. Siden studerte hun veving ved håndverksskolen i Porvoo.

Johanna Gullichsen tilbyr et bredt spekter av vevde tekstiler, med både markante og enkle mønstre, av naturmaterialer. De vevde tekstilene kan kombineres med både moderne og tradisjonelt interiør.

Gullichsen beskriver sin tilnærming til design slik: "Håndveving på vevstolen gir meg inspirasjon til å utforske teknikker og mønstre. Det er slik de fleste av mine design blir skapt. Håndverket er et levende designverktøy i seg selv, og er alltid inkorporert i mine tekstilers narrativ. Jeg er spesielt interessert i stoffkonstruksjon, og trekkes mot teknisk utfordrende design, selv om det endelige resultatet framstår som enkelt. De ferdige produktene jeg designer defineres av stoffene selv; materialet eller mønsteret.

51C8B5A2 2374 4De2 Af71 561C0D00656A

Vakker tekstil fra Johanna Gullichsen, bestilles på mål.

Johanna G 01

Sengetepper laget i stødig bomull som kan vaskes. Vi har et stort utvalg av metervare fra Johanna Gullichsen!

Marimekko
Forrige
Verso Design
Verso Design
Neste