FDB Møbler

Design for folket var tanken da FDB, Forenede Danske Brugsforeninger, kom på banen i 1942. Børge Mogensen var først ut med en kolleksjon, og ble etter hvert sjefsdesigner på huset. Den gangen bestilte du møbler fra en katalog i din lokale matbutikk rundt hjørnet, - brugsen. I dag har FDB et antall butikker rundtomkring i Danmark med fokus
på funksjonell dansk design.

Fdblowreskarmstol

Funksjonalitet & holdbarhet

Da FDB Møbler gjenoppsto i 2013 var konseptet helt i linje med det moderne idealet. God design i høy kvalitet, kombinert med bærekraftige materialer og produksjon, skaper møbler som overlever i generasjoner. I dag produseres møblene i Nord- og Øst-europa, på en ansvarlig måte. Alt tre som brukes er FSC sertifisert, og tekstilene er OEKO-TEX merket.

Mennesket står sentralt ikke bare i designet, men også i produksjonen. Det vil si, at det meste av produksjonen skjer manuelt, og med materialer som er gode at arbeide med. Fx, er lakken som brukes vannbasert for å ta vare på både de i produksjonen og de som skal bruke møblene hjemme.

¨Et hvert møbel skal tjene mennesket¨ sa Børge Mogensen i 1942. D v s, et møbel fra FDB skal møte de behov og ønsker et menneske kan ha når det kommer til bruksmøbler. Det skal heller ikke rope på oppmerksomhet, men heller se ut som om det alltid har vart en del av interiøret.

I tillegg skal god design ikke kun være forbeholdt mennesker med god råd. Gjennom produksjonen og distribusjonen via Coop sørger FDB for en demokratisering av dansk design. Mer og bedre design til folket, helt enkelt!

Søsbordlow

Søs, fleksible bord i 3 størrelser. Ny design fra Diana Mot & Isabella Bergstrøm for FDB Møbler.

J149Sofa

Sofa J149 av Erik Ole Jørgensen i nye, oppdaterte farger.

Källemo
Forrige
Artek
Artek
Neste